tisdag 23 mars 2010

Cloud Sweden Kick-off kort video

Den 16 mars hade Cloud Sweden avspark på Sheraton Hotel. 76 var anmälda, 90 kom och bidrog till en fantastisk stämning. Infotorg Juridik var på plats och rapporterade om det på sin sajt.

Nu har vi lagt upp en mycket kort film på YouTube med korta snuttar från några av arbetsgrupperna. Filmen finns här.

tisdag 9 mars 2010

Molnpanel på TechDays 2010

Jag har fått förmånen att vara moderator för en paneldebatt om molnet på Microsofts konferens i Örebro. Konferensen pågår den 23 och 24 mars. Panelen kommer att bestå av otroligt tung kompetens. Jag har fått förmånen att träffa många av deltagarna genom åren och de är grymt duktiga på sina respektive områden. Detaljerna om "min" paneldebatt kommer nedan:
TechDays i Örebro, Onsdag 24 mars 2010 kl 11.30-12.20

Molnpanel: Varför molnet är viktigt för alla – Utvecklare, IT och Chefer
Molneran är i allra högsta grad här. Det finns många skäl till varför vi behöver lära oss förstå alla "vad och hur" när det gäller cloud computing.

Är inte molnet bara en blank ny leksak för utvecklare? Kommer molnet att konkurrera ut mig som lokal och i jämförelse liten ISV (Independent Software Vendor)? Hur är det med säkerhet, kanske den första frågan många av oss ställer? Hur kan jag som chef tjäna pengar på molnet? Är molnet bara för stora spelare eller har även små företag något att vinna? Utvecklare som hittar till molnet älskar upplevelsen. Vad är det som tilltalar?

Molnet utlovar kraftfulla integrationsscenarion för IT med många nya möjligheter. I molnet kan man avlasta lokala resurser och kostnadseffektivt lagra och distribuera massiva mängder data genom att göra flexibla integrationslösningar. I molnet finns mängder av möjligheter för utvecklare, IT och Chefer.

Windows Azure är Microsofts samlingsnamn på molnet och en delkomponent i denna paneldebatt.
Alla har något att ta ställning till i denna nya paradigm och en hel del att vinna. Kom och lyssna på en panel med sina huvuden i molnet diskutera frågor som de ovan och ställ dina egna frågor från publiken.
Predrag Mitrovic, VD, MyNethouse – moderator
Daniel Akenine, Nationell Teknikchef, Microsoft
Magnus Mårtensson, Seniorkonsult, Jayway
Sergio Molero, Säkerhetskonsult, Concrete IT
Joachim Nässlander, IT Expert, Knowledge Factory, Microsoft MVP Cluster/High Availability
Alan Smith, Utvecklare, KnowIT
Herbjörn Wilhelmson, Konsult, Forefront Consulting Group
techdays-blogg-talare

Sverige tar på sig ledartröjan på molnresan

I fredags skrev jag en enormt glad kärleksförklaring till den grupp som utgör Cloud Sweden. Anledningen var den 150:e medlemmen som registrerade sig, utan att vi egentligen är lanserade och annonserade brett. Nästa tisdag, 16/3 14.00 - 17.00, har vi kick-off på Sheraton Hotel i St Erikssalen. Drygt 60 personer har anmält sig och knappt 30 har anmält intresse. Jag räknar med att vi blir runt 70 entusiastiska verksamhetsutvecklare, studenter, it-proffs, jurister och akademiker som kommer att mingla. I dagsläget har vi haft en nära dialog med TechWorld, Affärsvärlden och Infotorg Juridik när det gäller mediapartnerskap. Nordic Edge är mingelsponsor för drycken och Agresso är fikasponsor för smörgåsar och kaffe.
Cloud Swedens vision är följande: "Cloud Sweden ska vara den naturliga, oberoende, kontaktpunkten kring kompetensfrågor i molnet. Som sådan ska vi främja utvecklingen för en säker resa mot molnet. Vi vill sätta Sverige i ledningen för förändringen och kommer att sprida vår kompetens vidare i Europa."
Nu vill jag få med även ett antal av mina bloggvänner här på IDG!!! Anmäl dig genom LinkedIn. Det är kostnadsfritt och ett bra tillfälle till mingel och vänskap.